abonneren

Asus hoeft naam Transformer niet te veranderen

Asus hoeft de naam van de Transformer Prime-tablet niet te veranderen. Asus heeft hiertoe een rechtszaak, aangespannen door speelgoedfabrikant Hasbro, gewonnen.

Hasbro protesteerde tegen het gebruik van de naam van de tablet omdat die te veel lijkt op de naam van de Optimus Prime een van de personages uit de populaire Transformer-serie, waarvan Hasbro het merkenrecht bezit. De rechter stelde echter Asus in het gelijk, omdat het hier om een totaal ander product gaat en ook omdat de naamgeving van de tablet, die met een keyboarddock tot laptop getransformeerd kan worden, past bij het product. Bovendien heeft Hasbro lang gewacht met het indienen van een klacht.

Asus mag dus de naam Transformer Prime blijven gebruiken. Overigens heeft Asus op het Mobile World Congress in Barcelona onlang aangekondigd de naamgeving van de tablets te gaan vereenvoudigen. Zo heet de Asus Eee Pad Transformer Prime voortaan Asus Tansformer Pad Prime. Later dit jaar komen nieuwe Asus Tablets onder de naam Asus Transfomer Pad Infinity en Asus Transformer Pad 300.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: transformer

Nieuws headlines

Laatste reactie