abonneren

Asus Eee Pad Transformer 2

Asus doet niet mee met een eventuele prijserosie van Android-tablets. De Asus Eee Pad Transformer 2, naar verwachting een van de eerste tablets met Android 4 en de Nvidia Tegra 3, zal $499 gaan kosten.

De matig verkopende BlackBerry Playbook wordt  momenteel bij de Amerikaanse website Best Buy met $200 korting verkocht. De aangekondigde Amazon Prime-tablet kost $200.  Mede door de matige verkoopresultaten van de overige Android-tablets, wordt er nogal gespeculeerd over een structurele prijsverlaging op de tabletmarkt. Ook zijn er geruchten dat door de tegenvallende verkopen van de huidige tablets, de komst van nieuwe tablets zou worden uitgesteld.

Asus topman Jerry Shen bestrijdt dit. Asus gaat in elk geval niet mee met prijsverlagingen. Het huidige succesnummer de Eee Pad Transformer zal niet in prijs worden verlaagd en blijft $399 kosten. Ook zal de opvolger, de Eee Pad Transformer 2, gewoon volgens planning verschijnen. De Transformer 2 gaat $ 499 kosten.

Daar krijg je dan ook wel wat voor. Zo zal de nieuwe Transformer vermoedelijk nog slanker worden. Hij zal aanzienlijk hogere prestaties leveren dankzij de quadcore Tegra 3-processor van Nvidia. Deze opvolger van de Tegra 2, ook wel bekend onder de codenaam Kal El zal zeker twee keer sneller zijn dan zijn voorganger. Tel daar het nieuwe Android 4 (Ice Cream Sandwich) dat is geoptimaliseerd voor multicore processoren bij op en je hebt een zeer begerenswaardige tablet.

Wanneer we de eerste Tegra 3-producten kunnen verwachten blijft nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Google op 11 oktober Android 4 zal presenteren. Asus is niet concreter dan dat de Transformer 2 nog dit jaar zal uitkomen. We kunnen niet wachten.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie