abonneren

Armin van Buuren is gevaarlijkste zoekopdracht

Nederlandse internetters maken het meeste kans om kwaadaardige software binnen te halen als ze op internet zoeken naar Armin van Buuren. Dit blijkt uit de ranglijst van ‘gevaarlijke bn’ers’ die jaarlijks wordt gepresenteerd door computerbeveiliger McAfee.

Wie op internet zoekt naar Armin van Buuren loopt 15,5 procent kans om op een website te stuiten met spam of malware. De Nederlandse dj stoot hiermee actrice Carice van Houten van de troon. Vorig jaar liepen internetgebruikers het hoogste risico op schadelijke software wanneer ze naar Van Houten zochten. Op nummer drie staat dit jaar ex-voetbalvrouw Sylvie van der Vaart.

Ook zoeken naar buitenlandse celebs kan nadelige gevolgen hebben voor je computer. Het gevaarlijkst is een zoekpoging naar zangeres Lily Collins, dochter van Phil Collins. Mannen staan over het algemeen lager op de ranglijst dan vrouwen. Zo is acteur Jon Hamm – bekend uit de tv-serie Mad Men – als eerste man pas op plek acht te vinden. De internationale lijstaanvoerder van vorig jaar, actrice Emma Watson, is niet meer op de lijst te vinden.

Volgens het onderzoek van McAfee is de gevaarlijkste zoekopdracht een combinatie van de naam van een bn’er met daar achteraan termen als ‘gratis app’ of ‘gratis download’. Ook de toevoeging ‘naakt’ kan voor onverwachte, schadelijke gevolgen zorgen. Sites die dan opduiken zijn vaak speciaal gemaakt om inloggegevens te stelen. McAfee adviseert daarom om op te passen voor sites die vragen iets te downloaden alvorens de inhoud kan worden bekeken.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware, armin van buuren

Laatste reactie