abonneren

ARM: Windows 8 in het voordeel boven Android

ARM, het bedrijf achter de ontwerpen van de succesvolle risc-processoren gebruikt voor smartphones en tablets, verwacht dat Microsoft Windows 8 op ARM-apparaten een betere kans maken in de competitie met Apple dan Google Android.

De bekendheid met Windows van het grote publiek is volgens ARM een groot voordeel. Android is voor veel mensen een onbekend fenomeen. Nu is het aan Microsoft om deze voorsprong optimaal te benutten. Dit zegt ARM’s CEO Warren East tijdens een persconferentie.

Het voordeel van de bekendheid van Windows bij de conservatieve computergebruikers kan ook als nadeel werken, als we bedenken dat de ARM-versie van Windows 8 niet de software die voor X86-processoren gemaakt is kan draaien.  Alleen speciaal aangepaste programma’s en apps die voor de Windows 9 Metro-interface gemaakt zijn, zullen op de Windows 8 tablets op ARM-hardware werken.

ARM verwacht zelf wel veel voordeel uit de komst van Windows voor ARM (afgekort als WARM of WoA). Het schept de mogelijkheid om ARM-processoren ook in andere computers toe te passen, waaronder notebooks en energiezuinige pc’s. Dit is een markt die tot nu toe in handen was van AMD en Intel.

Windows 8 zal naar verwachting in de herfst van 2012 worden geïntroduceerd. Apparaten met Windows 8 waaronder tablets met ARM-processoren zullen snel na de komst van Windows 8 verkrijgbaar worden.

Microsoft werkt hard aan de eerste bèta-versie van Windows 8. Volgens de laatste berichten zou ook de ARM-versie van Windows 8 ver genoeg gevorderd zijn om door de ontwikkelaars gebruikt te worden voor het ontwikkelen van hun Windows 8-tablets.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: