abonneren

ARM maakt chips veiliger

Chipontwerper ARM gaat processoren voorzien van beveiliging op chipniveau en sluit daartoe een joint-venture met twee beveiligingspecialisten.

ARM-chips zijn te vinden in vrijwel alle smartphones en tablets maar ook in telvisies en spelcomputers. Door samen te werken met het Nederlandse bedrijf Gemalto en het Duitse Giesecke & Devrient, beide gespecialiseerd in mobiele beveiliging, wil ARM het mobiel betalen en online bankieren veiliger maken. 

Volgens ARM wordt het tijd voor integratie van hardware, software en diensten en heeft het daartoe een joint venture met de bedrijven gesloten om te komen tot een gezamenlijke beveiligingsstandaard.

ARM’s Trusted Exection Environment (TEE), zoals de nieuwe beveiligingsomgeving zal heten, is ook een reactie op de initiatieven van Intel op beveiligingsgebied die daartoe technologie van het ingelijfde McAfee toepast. Ook wil Intel zijn energiezuinige Medfield Atom-processor toepassen voor smartphones en tablets waar tot nu toe ARM heer en meester is.
Voordat het zover is, moet de joint venture eerst toestemming krijgen van de Europese Commissie die binnen enkele maanden wordt verwacht.

Bron: ZDnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: