abonneren

Archos kondigt FamilyPad aan voor feestdagen

Archos heeft de FamilyPad aangekondigd. Met deze grote 13,3-inch Android tablet moet het hele gezin tijdens de feestdagen weer ouderwets aan tafel komen voor een gezellig digitaal bordspelletje of familiefilm.

De FamilyPad heeft een groot scherm van 34 centimeter. Gezinsleden kunnen hem gezamenlijk gebruiken voor het spelen van digitale bordspellen, het bekijken van films, delen van foto's, het checken van de laatste berichten op sociale netwerken en het bijhouden van de familieagenda.

Groot scherm
Het scherm geeft tot 16 miljoen kleuren weer en is vooral groot, want de resolutie valt toch een beetje tegen. Deze is met 1280 x 800 pixels niet hoger dan de gemiddelde laptop. Archos heeft echter wel een extra grote batterij weten in te bouwen. Volgens de fabrikant kan zo ruim 10 uur naar video worden gekeken zonder op te laden. De FamilyPad kan als gezinsagenda worden ingezet door hem rechtop te plaatsen in de keuken of woonkamer. De ingebouwde wifi zorgt voor de verbinding met internet.

Vier spelers
Het multi-touch scherm biedt ondersteuning voor de bediening met 10 vingers tegelijk. Vier mensen kunnen een bordspelletje spelen. Een aantal van de spellen is al voorgeïnstalleerd, maar het is nog niet bekend welke dit zijn. Daarnaast hebben consumenten de keuze uit duizenden andere spellen, meldt Archos.

Android 4.0
De FamilyPad draait met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het systeem draait met een 1 gigahertz ARM Cortex A8 processor en 1 gigabyte werkgeheugen. De flashgeheugenopslag is met 8 gigabyte aan de krappe kant, maar kan met maximaal 32 gigabyte extra worden uitgebreid via het microSD-geheugenkaartslot. Tot de overige aansluitingen behoren een micro-usb 2.0-poort voor externe apparaten en een hdmi-uitgang voor het aansluiten op de tv. Verder is de tablet voorzien van 2 megapixelcamera's aan de voor- en achterzijde voor het schieten van plaatjes in een resolutie van maximaal 1600 x 1200 pixels.

De FamilyPad is vanaf eind november verkrijgbaar en kost 299 euro. Op de website van Archos is nog geen informatie beschikbaar over deze tablet, maar dezelfde tablet wordt verkocht door onder de merknaam Arnova.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, familypad

Laatste reactie