abonneren

Archos introduceert nieuwe tablets

De IFA is nog niet begonnen, maar Archos heeft zijn persberichten al rondgestuurd. Op de elektronicabeurs in Berlijn zullen een aantal nieuwe modellen te zien zijn. Archos staat vooral bekend als fabrikant van goedkope doch degelijke tablets.

Archos is van plan in Berlijn een aantal tablets en een smartphone te introduceren. Al deze apparaten draaien op Android. Er komen nieuwe modellen in de Platinum-lijn, met een aluminium behuizing, quadcore processoren en Android 4.2. Archos stapt voor deze lijn meteen over op hoge resolutieschermen (2048 x 1536 pixels).

Een stapje lager komt Archos met de 101xs2, een 10,1-inch tablet met een quadcore processor, stereo speakers aan de voorzijde, en een magnetisch toetsenbord om de tablet als een laptop te kunnen gebruiken. Ook komen er tablets in de Xenon-serie, die vooral gepositioneerd wordt als 'goedkoper dan Apple en Samsung'.

Op zoek naar een smartphone? De Archos 50 Oxygen wordt een 5-inch Android 4.2-smartphone met een quadcore processor, 16 GB opslag en 13 megapixel camera. Als teaser verklapt Archos dat het ook naar smartwatches kijkt. Op de IFA zal een uniek concept te zien zijn; of er ook daadwerkelijk productieplannen zijn is niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets