abonneren

Apple's iWatch komt pas tweede helft 2014 uit

Appleā€™s iWatch komt volgens de doorgaans betrouwbare analist pas in de tweede helft van 2014 uit. Het horloge zou niet, zoals veelal verondersteld wordt, gepositioneerd worden als apparaat dat informatie van andere Apple-producten weergeeft of als horloge. De iWtach zou meer als biometrisch apparaat dienen.

Er zijn al tijden aanzwellende geruchten dat Apple een slim horloge zal uitbrengen. In februari werd bijvoorbeeld bekend dat Apple het patent aangevraagd had voor een smartwatch. Het apparaat zou ‘iWatch’ gaan heten, maar Apple zelf heeft nog niets bevestigd naar aanleiding van de geruchten, zoals gewoonlijk het geval is.

Een Taiwanese krant genaamd UDN meldt dat de testperiode van iWatch geïnitieerd is. Er zouden nu dan ook 1.000 slimme horloges worden geproduceerd door FoxConn. Een lancering hoeft daarmee echter nog niet aanstaande te zijn.

De meeste kenners hebben het tot nu toe over een lancering van de ‘wearable’ in 2013. Deze verwachting is kracht bijgezet toen Tim Cook het tijdens een toespraak die de cijfers van het afgelopen kwartaal begeleidde. Hij zei toen dat er in de herfst een nieuwe productcategorie zouden worden geïntroduceerd.

Deze voorspelling wordt nu onderuitgehaald door analist Ming-Chi Kuo. Deze doorgaans betrouwbare man zegt dat Apple 2013 bij lange na niet gaat halen. iOS zou op diverse vlakken grondig moeten worden aangepast voor een nieuw product als de iWatch, waar het Amerikaanse bedrijf helemaal niet de capaciteit voor heeft op korte termijn. Ook zou het produceren van een dergelijk apparaat tijd kosten, aangezien de componenten heel verschillend zijn van die van andere apparaten. Voordat er veel van geproduceerd kan worden gaat ook daar een tijdje overheen. Meneer Kuo voorspelt dan ook dat de iWatch pas in de tweede helft van 2014 op de markt zal komen.

Ook zegt hij dat de iWatch niet gepositioneerd zal worden als een apparaat dat de tijd laat zien of een apparaat dat informatie van andere iOS-apparaten zoals iPhones toont, maar dat de unieke functie van het slimme horloge voornamelijk in eHealth gezocht moet worden. De iWatch zal volgens Kuo vooral uitgerust worden met biometrie, waardoor de gezondheid van het menselijk lichaam kan worden gemonitord en bijvoorbeeld de hartslag kan worden weergegeven.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Innovatie, Iwatch