abonneren

Apple zet iPad mini tegenover Google Nexus 7

Het is vrijwel zeker dat Apple op 23 oktober een kleinere iPad gaat introduceren. Deze iPad mini zou een schermdiagonaal van 7,85 inch hebben en doet het met een 'ouderwets' niet-Retina Display. Zo kan Apple de concurrentie met Google's Nexus 7 aan. MediaMarkt Duitsland heeft per ongeluk al de prijzen van de iPad mini gelekt.

Als de prijslijsten van MediaMarkt Duitsland correct zijn, dan brengt Apple 16 SKU's (verschillende modellen) op de markt. Dat klinkt veel, maar het zou gaan om 4 capaciteiten (8, 16, 32 en 64 GB) in twee kleuren (zwart of wit) mét of zonder 3G-slot. Het goedkoopste model, de 8GB wifi-uitvoering, gaat 249 euro kosten. Dat is iets meer dan de Nexus 7, die voor hetzelfde geld 16 GB opslagruimte biedt. Wil je 3G, dan kun je nog eens 100 euro bij de prijs optellen, net als bij de 'normale' iPad. Het duurste model, de 64GB 3G-variant, komt dan uit op 649 euro. Overigens is de introductiedatum van 23 oktober slechts enkele dagen voor Microsoft's Surface-evenement, waarbij de eerste Windows RT-tablets worden getoond. Ook hiervan zullen de modellen gelijkwaardig geprijsd zijn (tussen de $300 en $800).

MacBooks, iMac en nieuwe iPad?

Interessant is dat Apple niet alleen een nieuwe iPad mini lijkt te willen introduceren, maar ook een aangepaste 'new' iPad met Lightning Connector én een 13-inch MacBook Pro met Retina Display. Deze laatste zou aanvankelijk tegelijkertijd met de 15-inch MacBook Pro met Retina Display gelanceerd worden, maar problemen bij de productie van de 13-inch schermen noopten Apple tot een latere introductie. Het Retina-model zal net als zijn grote broer dunner en lichter worden dan de huidige 13-inch MacBook Pro. Als laatste staan er een nieuwe iMac op de planning (dunner en krachtiger) en de introductie van iTunes 11, die al eerder door Tim Cook werd aangekondigd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Macbook, Retina Display

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord