abonneren

Apple WWDC 2013 begint op 10 juni

Apple gaat zeer waarschijnlijk op die datum één of meerdere nieuwe producten lanceren, als we de trend van de afgelopen jaren volgen. Welk product of producten het om zal gaan is nog even speculeren, maar iOS 7 ligt voor in elk geval voor de hand.

De Apple Worldwide Developers Conference 2013 (WWDC) zal beginnen op 10 juni en eindigen op 14 juni 2013. De presentatie aan het begin van voorgaande edities van WWDC werd doorgaans gebruikt om nieuwe Apple-producten aan te kondigen. De kans wordt dan ook groot geacht dat dit deze keer niet anders is.

Morgen vanaf zeven uur ’s avonds Nederlandse tijd kunnen er door ontwikkelaars kaartjes worden aangeschaft voor het evenement. Er is een limiet van één kaartje per ontwikkelaar. Een bedrijf mag er als geheel maximaal vijf kopen. De prijs van de kaarten is maar liefst 1.599 dollar. Vorig jaar waren Amerikaanse ontwikkelaars nog boos, omdat de kaarten al uitverkocht waren terwijl ze nog sliepen. Dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat de kaartverkoop dit keer en dag later dan de aankondiging van start gaat.

Nieuwe producten

In het persbericht zegt Apple niet te kunnen wachten om nieuwe versies van OS X en iOS in handen van ontwikkelaars te krijgen. Daarnaast is het de afgelopen jaren ook zo geweest dat de nieuwe versie van iOS op de WWDC aangekondigd werd. De kans dat iOS 7 op WWDC gelanceerd wordt is dus groot.

Verder lijken de tekenen (lees: geruchten) erop te wijzen dat de iPhone 5S, iPad Mini 2 en iPad 5 in juli worden aangekondigd en niet in juni. Over een lancering van de iWatch is echter nog geen datum uitgelekt. Het zou dus kunnen dat dit product op 10 juni 2013 aangekondigd wordt. Het blijft echter giswerk.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Wwdc 2013, ontwikkelaars, Wwdc