abonneren

‘Apple wil van Intel-chips af’

Volgens Bloomberg zou Apple geen Intel-chips meer in Macs willen. Technici van het bedrijf zien liever eigen processors en willen op den duur helemaal van Intel af.

Volgens drie verschillende bronnen van Bloomberg wil Apple van Intel af. Apple heeft sinds 2005 chips van dit merk ingebouwd in Macs. Nu zou Apple weer zelf de processors willen gaan maken. De technologie om dat te doen zou steeds meer binnen handbereik komen voor Apple.

Dit alles zou momenteel intern worden besproken door technici bij Apple. Zij zouden vertrouwen hebben in het feit dat de mobiele chips die het bedrijf nu zelf maakt voor iPhones en iPads Apple op den duur de kennis geeft om krachtigere varianten te ontwikkelen die in Mac-computers kunnen worden gebouwd. Dit proces zou nog wel jaren duren. Toch zou deze uitkomst onvermijdelijk zijn volgens Bloomberg’s bronnen.

Intel zou zeer zuur zijn wanneer dit gebeurt. De chip-fabrikant heeft al last van de huidige teloorgang van de pc-markt en het verlies van Apple zou het verlies van een enorme klant betekenen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Processoren

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie