abonneren

Apple wil patent op vingerafdrukken opslaan in de cloud

Apple denkt na over het opslaan van je vingerafdruk in de cloud, zo blijkt uit een onlangs opgedoken patentaanvraag. De data kan dan naar verschillende iPhones en iPads worden gedownload.

Op die manier kun je gemakkelijker verschillende apparaten naast elkaar bedienen. Het patent is aangevraagd in juli van 2013 en is tevens nog niet toegekend. Of Apple dan ook daadwerkelijk plannen heeft voor een online vingerafdrukopslag, is nog niet zeker.

Daarnaast heeft het bedrijf altijd gezegd je Touch-ID data niet op servers van Apple op te slaan. Deze informatie wordt namelijk lokaal op je toestellen opgeslagen, met het oog op de veiligheid.

Gevaar

Honderden naaktfoto's zijn immers al eens uit iCloud gestolen. Vervelend, maar niet zo erg als de paniek die zou uitbreken zodra cybercriminelen er vandoor gaan met een kopie van je vingerafdruk. In het patent zegt Apple dan ook die data te willen versleutelen.

Het concept zou bijvoorbeeld betalen met Apple Pay gemakkelijker maken. iPhones en iPads van winkeliers kunnen dan dienen als pinautomaten: druk enkel je vinger op het scherm en het systeem maakt verbinding met de cloud om te checken wie je bent. Vervolgens wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Je eigen toestel hoeft niet meer tevoorschijn te komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie