abonneren

'Apple werkt aan grote iPad van 12,5 inch'

We weten nog niet eens alles over de iPhone 6, maar ondertussen blijft de geruchtenmachine rondom Apple volop draaien. Het bedrijf zou namelijk bezig zijn met een nieuwe iPad, die een stuk groter is dan de oude tablets. De nieuwe iPad moet begin 2015 op de markt komen, en is met een display van 12,9" veel groter dan de huidige iPad Air.

Althans, als we Bloomberg moeten geloven. Dat brengt het nieuwe op basis van bronnen binnen het bedrijf. Volgens Bloomberg is de nieuwe iPad al meer dan een jaar in productie.

Tegenvallende verkoop

De grotere iPad moet de teruglopende verkoopcijfers van de huidige iPad tegengaan. De verkoop van iPads is gestagneerd, met name omdat tablets lange tijd meegaan en er inmiddels veel alternatieven op de markt zijn. Een nieuwe tablet, die groter is dan de meeste netbooks, moet de verkoop van iPads weer omhoog stuwen.

Meer hints

Bloomberg baseert zich vooral op grotendeels anonieme bronnen, maar er zijn meer hints dat Apple zich aan een grotere tablet zou wagen. Eén van die hints zit in de broncode van iOS 8. Daar wordt gewezen op de mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien. Die mogelijkheid bestaat in het huidige besturingssysteem nog niet, maar met een groter (breder) display op de iPad zou dat een stuk makkelijker moeten worden.

Weinig bekend

Tot nu toe is er niets zeker over de nieuwe iPad, zoals altijd houdt Apple de kaken stijf op elkaar en het nieuws komt alleen maar van Bloomberg - maar dat heeft het in het verleden vaker bij het rechte eind gehad. Het blijft afwachten tot er meer details uitlekken. Laten we voorlopig eerst maar wachten op de iPhone 6.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Ipad 5