abonneren

Apple weigert schikking met Samsung

Samsung wil een schikking treffen in de rechtszaak die Apple in Australië heeft aangespannen waarin de verkoop van de Samsung Galaxy Tab verboden wordt. Apple heeft het schikkingsvoorstel van Samsung echter afgewezen.

Apple heeft een verkoopverbod geëist op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab-tablets in Australië. De Android tablets van Samsung zouden “slaafse kopieen” van Apples eigen iPad zijn. Uiteraard wijst Samsung deze beschuldiging van de hand. Samsung heeft een tegenclaim ingediend over schending van patenten over 3G-technologie. Beide bedrijven bestrijden elkaar al enige tijd in diverse rechtszaken in verschillende landen over het vermeende kopiëren van Apple-producten door Samsung. Samsung probeert als tegenzet een verbod op de verkoop van de komende iPhone 5 te krijgen.

Een schikkingsvoorstel van Samsung in de Australische rechtszaak die een snelle lancering van de Galaxy Tab in Australië mogelijk moest maken, is nu door Apple afgewezen. Samsung toonde zicht bereid om softwareaanpassingen te maken aan de bedieningsfunctionaliteit van de tablets.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie