abonneren

'Apple Watch moet iedere avond aan de oplader'

De Apple Watch moet waarschijnlijk iedere avond aan de oplader. Die teleurstellende conclusie trekt Apple-ceo Tim Cook in een interview. Iedereen die dacht dat Apples slimme wearable anders werd dan de meeste andere smartwatches, komt dus bedrogen uit.

Cook sprak op een conferentie van de Wall Street Journal, waar hij meer informatie gaf over het illustere slimme horloge van het bedrijf.

Inductie

Tot nu toe was daar nog weinig over bekend, al duidden sommige opmerkingen van Apple-medewerkers er al op dat het horloge geen lange batterijduur zou hebben. Eerder zei een woordvoerder van het bedrijf al dat het horloge zo gebouwd is dat het iedere avond moet worden opgeladen. Dat zou via inductie gaan, zodat er geen speciaal kabeltje voor vereist is.

Weinig info

Toch is dit de eerste keer dat Tim Cook zelf concrete uitspraken doet over het horloge. Buiten de batterijduur vertelde Cook niet veel over het horloge wat nog niet bekend was. Hij maakte nogmaals kenbaar dat de Apple Watch begin 2015 op de (in ieder geval Amerikaanse) markt komt.

Tegenvallende batterijduur

De batterijduur van smartwatches valt nog steeds erg tegen, en het is jammer dat Apple daar geen echte verandering in weet te brengen. Fans van het bedrijf hadden tijdens de presentatie gehoopt dat de Apple Watch wellicht een andere accu zou hebben die langere tijd meekan. De batterijen van de meeste huidige smartwatches gaan niet lang mee - als je er heel zuinig mee doet kun je misschien 2 dagen doen met een horloge zoals de Moto360 en de LG G Watch.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: