abonneren

Apple Watch ook deze maand nog niet in Nederland te koop

Je kunt de Apple Watch ook deze maand nog niet in Nederland kopen. Apple heeft besloten het slimme horloge in 7 nieuwe landen te lanceren, maar daar zit Nederland niet bij. Wel kun je het apparaat straks kopen in fysieke winkels in Duitsland en Frankrijk.
Dat laat Apple vandaag weten. Het gaat om een extra 'verkoopronde', waarbij het aanbod van het apparaat wordt uitgebracht naar andere landen.

Fysieke winkels

Het horloge wordt nog steeds niet geleverd aan Nederlandse adressen. Wel wordt het vanaf 26 juni mogelijk het horloge in fysieke winkels te kopen. Dat kan in Duitsland en Frankrijk, en een handvol andere Europese landen waar het horloge al langer te bestellen was.

Andere landen

Apple brengt het horloge naast de aanvankelijke serie landen (o.a. Amerika, Engeland, Duitsland) ook uit in Spanje, Zwitserland, Italiƫ, en buiten Europa Mexico, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea.

Verkoopcijfers

Het gebeurt niet vaak dat (Apple-)producten eerst in veel meer andere landen worden verkocht voordat ze in Nederland beschikbaar komen. Apple heeft niet gezegd waarom Nederland niet is uitgekozen, maar mogelijk heeft het te maken met tegenvallende cijfers van het slimme horloge, of met productieproblemen waardoor het horloge vertraagd is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch

Laatste Vacatures