abonneren

Apple Watch nu op Nederlands in te stellen

Apple heeft een update uitgebracht voor de Apple Watch, waarmee zowel het besturingssysteem als Siri in het Nederlands te gebruiken is. Daarmee lijkt een Nederlandse lancering van de smartwatch dichterbij te komen.

De Apple Watch is te updaten via de bijbehorende app op je iPhone. OS 1.0.1 laat je de wearable aanspreken met 'Hé Siri,' waarna je bijvoorbeeld kan vragen hoe het weer er vandaag uitziet. Het horloge spreekt ook in het Nederlands terug.

Nu is de Apple Watch hier nog steeds niet verkrijgbaar. Maar dat onze taal één van de eerste nieuwe talen is voor de smartwatch, lijkt er op te wijzen dat we in ieder geval bij de nieuwe lichting zitten.

Juni

Volgens Apple komt de wearable in juni uit in andere landen, waaronder mogelijk Nederland. Ook de talen Braziliaans Portugees, Deens, Russisch, Thai, Turks en Zweeds zijn toegevoegd in OS 1.0.1.

De update brengt ook verbeteringen in het meten van verbrande calorieën, en het bepalen van afstanden en tempo's. Daarnaast zijn er nieuwe emoji te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Watch