abonneren

Apple Watch moet met bijbehorende app bediend worden

De Apple Watch krijgt een bijbehorende app om bediend te worden. Die is bedoeld om allerlei functies van het slimme horloge te regelen, zoals de fitness-apps en het aantal applicaties op het homescreen.

Dat ontdekte 9to5mac op basis van de broncode van iOS 8.2. Daarin zit standaard ondersteuning voor het horloge, dat net als Android Wear moet worden gekoppeld aan de telefoon om notificaties te ontvangen via bluetooth.

Companion

De bijbehorende app heet de 'Companion'-app. Uit screenshots blijkt dat je met die app bijvoorbeeld kunt regelen welke notificaties op je smartwatch verschijnen en hoe vaak je berichten krijgt over je bewegingsdoelen die je hebt ingesteld. Je kunt via de app ook een stel favoriete vrienden instellen, zodat je die vanaf de smartwatch makkelijk een bericht kunt sturen.

De app heeft op die manier wel wat weg van de Android Wear-app, die je nodig hebt als je een Android Wear-smartwatch wil gebruiken met een Android-smartphone. Ook daarbij moet een aantal zaken worden geregeld vanuit de bijbehorende app, zoals het instellen van notificaties en het gebruiken van fitness-apps.

Berichten sturen

Uit de screenshots blijkt ook dat de Apple Watch op 2 manieren berichten kan versturen naar gebruikers. Je kunt tekstberichten dicteren via de spraakfunctie, maar via de Companion-app kun je ook korte, voorgeprogrammeerde berichtjes klaarzetten die je dan met één stemcommando kunt versturen.

Het is nog steeds niet bekend wanneer de Apple Watch in Nederland uitkomt. In Amerika moet de wearable nog in het eerste kwartaal van dit jaar te koop zijn, maar volgens de laatste geruchten wordt dat in Nederland pas rond de zomer.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch

Nieuws headlines

Laatste reactie