abonneren

Apple Watch lanceert in april

De Apple Watch is vanaf april 2015 te koop. Apple-topman Tim Cook bevestigt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dat de ontwikkeling van het horloge nog helemaal op koers ligt.

Het is de eerste keer sinds de aankondiging van de smartwatch dat Apple ingaat op een specifiekere releasedatum dan 'begin 2015.' De smartwatch komt in verschillende prijsklassen uit, startende vanaf 349 dollar. Omgerekend circa 310 euro.

Varianten

Naast de gewone Apple Watch is er ook een Sport-editie in ontwikkeling. Deze is gemaakt van een steviger materiaal, waardoor deze editie geschikter is voor activiteiten buiten de deur. Daarnaast is er nog de Edition-collectie. Onder meer de gouden Apple Watch maakt hier deel van uit en daar betaal je mogelijk wel duizenden euro's voor.

Elke Watch bestaat uit een uurwerk en het bandje in verschillende designs. Het slimme horloge laat je onder meer smartphone-notificaties ontvangen zodra je hem koppelt met een iPhone, en het doet ook dienst als fitnesstracker. 

Winst

Uit de kwartaalcijfers blijkt een winststijging van 30 procent ten opzichte van een jaar geleden. Zoals verwacht doet Apple het vooral goed in China. Er zijn wereldwijd wel minder iPads verkocht dan verwacht, omdat consumenten eerder kiezen voor een iets grotere smartphone als de iPhone 6 Plus.

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Watch

Nieuws headlines

Laatste reactie