'Apple Watch 2 laat je videobellen dankzij camera'

Apple is mogelijk van plan de opvolger van de Apple Watch te voorzien van een ingebouwde camera. Daardoor kunnen dragers ervan videobellen via hun pols. Niet in de planning: een langere accuduur.

Dat meldt 9to5Mac op basis van bronnen die dichtbij Apple staan. De site is vaker betrouwbaar gebleken wanneer het nog onaangekondigde producten van Apple betreft.

Videobellen zou werken via Facetime. De Apple Watch die nu al is uitgebracht, krijgt in de herfst een update die Apple Watch-dragers gewoon laat bellen via Facetime. Er is dan enkel ondersteuning voor audio.

Minder afhankelijk

Apple zou niet voor een verbeterde accu gaan, om zich juist te kunnen focussen op nieuwe features. Zo moet de Apple Watch 2 minder afhankelijk zijn van een iPhone dankzij een verbeterde wifi-chip. Omdat er geen gps in de Watch zit, wordt deze chip ingezet om je locatie te bepalen en Find My Watch mogelijk te maken.

Ook moet je berichten kunnen ontvangen wanneer je niet met een iPhone verbonden bent. Tot slot zou Apple meer modellen lanceren in verschillende prijsklassen. Het horloge staat gepland voor 2016.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten