Apple vraagt patent smartwatch aan

Na geruchten over een smartwatch van Apple blijkt nu dat het bedrijf het patent heeft aangevraagd voor een slim horloge.

AppleInsider heeft een patentaanvraag ontdekt, waarvan het origineel al stamt uit augustus 2011 en onlangs is aangepast. Het document heeft de titel ‘Bi-stable spring with flexible display’ en er wordt een apparaat in omschreven met een langwerpig en flexibel aanraakscherm. Daarmee is het mogelijk om het ding om de arm te slaan, zo staat uitgelegd in de patentaanvraag. Het apparaat klemt om de arm en klikt dan vast. De buiging van het slimme horloge is aanpasbaar, waardoor hij om elke pols zou passen.

Het apparaat zou volgens Apple bluetooth- en wifi-technologie hebben en te koppelen zijn aan een iPhone. Het is ook mogelijk om het slimme horloge aan te sluiten met een draad en daarmee op te laden en te synchroniseren. Door middel van accelerometers en gyroscopen kan de smartwatch informatie tonen in de juiste richting. Met het horloge zou volgens het opgedoken document kunnen worden gelezen, muziek aangestuurd kunnen worden en de belgeschiedenis worden bekeken.

Een patentaanvraag leidt lang niet altijd tot een daadwerkelijk product en ook niet tot het precieze product dat erin omschreven wordt. Toch is deze aanvraag opvallend, omdat er inmiddels al weken geruchten de ronde doen over een slim horloge van Apple. Ook Samsung en Google zouden bezig zijn met een dergelijk apparaat. De techgiganten hebben echter nog geen aankondiging gedaan over een smartwatch. En wel al bestaande smartwatch is overigens de Pebble.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Iwatch, Wearable