abonneren

Apple vraagt patent aan voor gebogen touchscreen

Apple heeft de eerste, grote stap gezet naar het maken van zijn eigen slimme horloges en gebogen smartphones. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd voor het maken van een krom touchscreen. Concurrenten Samsung en LG maken al langer smartwatches en gebogen smartphones.

Website AppleInsider maakte als eerste melding van de patentaanvraag en speculeert dat het kromme scherm gebruikt gaat worden in toekomstige smartwatches en gebogen smartphones van het bedrijf. De aanvraag beschrijft een aanraakgevoelig paneel dat gebogen kan worden zonder beschadigd te raken. Een speciale filmlaag moet hierbij helpen.

Samsung en LG deden beide onlangs hun eigen gebogen smartphones uit de doeken. De halfronde schermen van de bedrijven moeten om de pols gedragen kunnen worden of verwerkt worden in smartphones. Samsung introduceerde kort geleden de Galaxy Round en LG komt in de nabije toekomst met de G-Flex op de markt. LG verwacht dat het product zal aanslaan en liet eerder weten dat eind 2014 al 12 procent van de verkochte smartphones van LG een gebogen scherm zal hebben.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Smartwatches

Nieuws headlines

Laatste reactie