abonneren

Apple vraagt patent aan voor drukgevoelige behuizing

Zou de iPhone in de toekomst ook bediend kunnen worden door in de behuizing te knijpen? Het zou best kunnen. Apple heeft namelijk het patent aangevraagd op apparaten met een drukgevoelige behuizing.

Veel apps reageren op de beweging van de smartphone of tablet door het beeld mee te draaien of voor de besturing van een karakter in een videogame. Misschien komt hier binnenkort een andere bedieningsmogelijkheid bij, door in de behuizing te knijpen.

Apple heeft deze week patent (US patent 8390481) aangevraagd op de functie om een apparaat druk te laten registreren die op de behuizing wordt uitgeoefend. Deze techniek kan worden ingezet voor de aansturing van apps of om de homeknop te vervangen, speculeert Automatiseringsgids. Ook zou de techniek van toepassing kunnen zijn op de iWatch die op stapel zou staan, of voor de trackpads in de MacBooks.

Kuren voor homeknop

De homeknop wordt gebruikt om een app te verlaten, maar blijkt nu ook kuren te kunnen vertonen. Voor de iPad kan dit probleem worden omzeild door een gebaar met meerdere vingers tegelijk te maken op de touchscreen, maar op de iPhone is dit geen oplossing.

De behuizing zou bij dit patent niet alleen 'aanvoelen' dat er druk op wordt uitgeoefend, maar kan ook de nuances hierin registreren. Dus als er harder in het toestel wordt geknepen dan zou een andere actie mogelijk zijn dan bij zachter knijpen.

Via: Computer Idee

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: drukgevoelige behuizing

Laatste reactie