abonneren

Apple vraagt patent aan voor draadloos opladen

Apple heeft een patent aangevraagd voor het draadloos opladen van apparatuur. De patentaanvraag is een claim op een techniek die het mogelijk maakt om het apparaat tot 1 meter van de oplader te plaatsen.

Op zich is draadloos opladen niet meer zo bijzonder. Momenteel zijn er al hardwarefabrikanten die deze techniek hebben geïntroduceerd. Bijvoorbeeld voor de  Nokia Lumia 920 is een draadloze oplader beschikbaar. Maar daarbij moet het apparaat toch op de oplader zelf worden geplaatst. De patentaanvraag van Apple gaat over een techniek waarbij het apparaat niet op de oplader zelf hoeft te worden geplaatst, maar losjes binnen 1 meter afstand.

De patentaanvraag zal met argusogen worden bekeken door de Alliance of Wireless Power waarbij diverse hardwarefabrikanten zijn aangesloten, waaronder Qualcomm en Apple's grote rivaal Samsung. Deze alliantie spreekt over diverse draadloze technieken voor het opladen van mobiele apparaten. Zo zou een apparaat kunnen worden opgeladen terwijl men op de zaak rondloopt, schrijft The Register. Het mobiel zelf blijft tijdens het opladen gewoon in de jaszak zitten.

De basis van de technieken van de Alliance of Wireless Power zijn gelegd door intellectuele eigendommen van Samsung en het door Qualcomm overgenomen bedrijf WiPower, dat zelf in 2008 een patent had ingediend voor een draadloze oplaadtechniek.

Als de consument klaar is gestoomd voor de introductie van het van langere afstand opladen van mobiele apparatuur, dan zou dit in de toekomst nog wel eens tot een aantal nieuwe rechtszaken kunnen leiden.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Patentoorlog

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord