Apple vraagt klanten om Kaarten-app te verbeteren

De Kaarten-app die met iOS 6 geïntroduceerd werd door Apple viel bepaald niet in de smaak en was kwalitatief dan ook ondermaats. Voor de lancering van iOS 7 wil Apple graag een betere beurt maken met de app, dus vraagt het gebruikers om te helpen met het verbeteren van de app.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Apple flink onder vuur lag door de kwalitatief niet al te hoogstaande Kaarten-app die geïntroduceerd werd met iOS 6. Het grootste probleem was daarbij nog dat gebruikers niet meer konden kiezen om Google Maps te gebruiken, want deze werd van het besturingssysteem verwijderd met de installatie van iOS 6.

Als gevolg hiervan werd Scott Forstall, de man die verantwoordelijk was voor de app, ontslagen. Apple maakte zelfs openlijk excuses op de website in een brief geschreven door Tim Cook zelf. Gelukkig voor gebruikers werd ontwikkelde Google een nieuwe Google Maps applicatie voor iOS en deze werd toegelaten tot de App Store.

Sindsdien is Apple hard bezig met het verbeteren van de Kaarten-applicatie. Nu wil Apple zelfs de hulp inschakelen van gebruikers om de app op niveau te brengen. Wanneer iOS 7 geïnstalleerd is, vraagt de Kaarten-app bij het opstarten ervan of de gebruiker wil helpen met het verbeteren van de app. Dat kan hij doen door zijn locatie met Apple te delen. Vervolgens wordt gekeken op welke locatie de persoon zich het meest bevindt. Dit wordt gekoppeld aan het ingevulde thuisadres, zodat de Kaarten-app het adres kan koppelen aan een GPS-locatie. Zo kan Apple, met een marge dan, achterhalen welk adres zich waar bevindt op een kaart.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags: ios 7, ios 6, kaarten-app