abonneren

Apple vervangt iPhone-laders vanwege kans op oververhitting

Als je een oudere oplader van Apple hebt, kun je gratis een nieuwe ophalen. Bij de oudere usb-adapters die bij iPhones zijn geleverd is er namelijk een groot risico op oververhitting.

Dat laat het bedrijf vandaag op zijn website weten. Het gaat om de laders die bij alle iPhone 3Gs-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden naar verschillende - voornamelijk Europese - landen.

Problemen

Wat precies de oorzaak is geweest van het besluit van Apple om alle laders terug te laten halen, is niet duidelijk. Apple geeft niet aan in hoeveel gevallen er problemen zijn opgetreden. Wel overleed er in 2013 een vrouw omdat ze werd geëlektrocuteerd omdat ze haar iPhone 5 wilde opladen. In dit geval ging het echter om een niet officiële oplader, maar het incident was voor Apple wel aanleiding om ook toen een inruilprogramma te starten.

Vergeet je iPhone niet

Mensen die een adapter van het model A1300 hebben kunnen voor een nieuw exemplaar terecht bij een Apple Store of Apple-winkel. Wel moet je de iPhone meenemen, omdat het serienummer moet worden geverifieerd. 

Lees ook: 

iOS 8 krijg mogelijk multitask-functie
iOS 8 krijgt dynamische mac-adressen tegen wifi-tracking
Dit zijn de belangrijkste veranderingen van iOS 8

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Oververhitting, a1300, laders, warm