abonneren

Apple verruilt Google voor OpenStreetMap

Bij de onthulling van nieuwe versie van iPhoto voor iOS afgelopen week werd één feit niet genoemd: het verdwijnen van Google Maps. Apple lijkt de kaartenleverancier stilletjes in te willen ruilen voor OpenStreetMap.

De iPhoto-locatiegegevens van een foto kon je tot voor kort via Google Maps toevoegen. In de nieuwe versie is het Google-logo van de kaarten verdwenen en het design veranderd. Apple heeft het nog niet bevestigd, maar een blogpost van OpenStreetMap geeft aan dat Apple samenwerkt met de opensource kaartenmaker.

Het is opvallend dat Apple voor OpenStreetMap heeft gekozen. De data zijn, volgens OSM zelf, al van april 2010 dus inmiddels enigszins verouderd. Daarnaast gaat het alleen om iPhoto voor iOS - de andere iOS-apps en de desktopversie van iPhoto doen het nog wel met Google Maps.

De switch naar OSM is wellicht een indicatie van Apple's eigen locatieplannen. Het bedrijf werkt aan een eigen locatiedatabase en heeft door de jaren heen ook al enkele kaartbedrijven overgenomen. Bovendien is de relatie met Google al enige tijd aan het verslechteren, voornamelijk door de opkomst van Android en Googles overname van Motorola.

Bron: Mashable

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: