Apple treft maatregelen na XcodeGhost-besmetting

Nadat afgelopen maandag bekend werd dat er voor het eerst besmette apps hun weg naar de App Store hadden gevonden, maakt Apple nu bekend met maatregelen te komen zodat het voorval zich hopelijk niet weer voor kan doen.

Apple's Phil Schiller deelt die preventieplannen met het Chinese Sina (via CNET). Apple gaat het voor Chinese app-ontwikkelaars gemakkelijker maken om op een officiële manier aan Xcode te komen, het platform dat ze nodig hebben om de apps te maken.

Volgens Schiller duurt het voor de Chinese ontwikkelaars 'soms wel drie keer zo lang' om Xcode te downloaden via de Amerikaanse servers van Apple. Daarom kiezen ze er vaak voor om de software van lokale websites te plukken.

Op die manier is het malafide XcodeGhost binnengehaald, dat zich voordeed als de gewone versie van Xcode.

Lijst

Apple deelt binnenkort een lijst met besmette apps. Dat zouden er 25 zijn, hoewel Palo Alto Networks spreekt van 39 apps. Dit beveiligingsbedrijf ontdekte XcodeGhost in de eerste plaats. Weer andere onderzoekers spreken van circa 500 apps.

Een overzicht van de besmette apps vind je hier. Lees ook 5 vragen over XcodeGhost, en hoe de App Store geïnfecteerd werd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten