abonneren

Apple Stores Haarlem en Den Haag bevestigd

Het was naar ons idee eigenlijk al vrijwel zeker, maar nu heeft ook Apple zelf bevestigd dat er Apple Stores komen in Haarlem en Den Haag. Op de vacaturewebsite van Apple staat inmiddels letterlijk dat er nieuwe winkels komen in de twee plaatsen.

Naar aanleiding van vacatures op de website van Apple en geruchten zouden er Apple Stores openen in Den Haag en Haarlem. De winkels zijn nu bevestigd, aangezien Apple de nieuwe winkels noemt op de vacaturewebsite. Rechtsonder op de pagina staan de nieuwe winkels vermeld. Er worden nog altijd nieuwe retail-collega’s gezocht door Apple, maar niet specifiek meer voor de winkels in Den Haag en Haarlem.  

Haarlem

Het gonsde al een tijdje van de geruchten over een Haarlemse Apple Store, nadat er vacatures verschenen op de website van Apple voor de locatie Haarlem. Het Haarlems Dagblad meldde dat ‘ingewijden’ honderd procent zeker weten dat de nieuwe Apple Store in een pand aan de Grote Houtstraat komt en wel op nummer 99. De Grote Houtstraat is de grootste winkelstraat van de stad, die van de Grote Markt helemaal tot aan Gasthuisvest loopt.

Volgens het Haarlems Dagblad is het een logische keuze om in Haarlem een Apple Store te openen, ondanks het feit dat het vrij dichtbij de eerste, Amsterdamse, Apple Store is. Apple maakt luxeproducten en in en om Haarlem woont een groot aantal mensen dat veel te besteden heeft.

Den Haag

iPhoneclub meldde in december dat er een Haagse Apple Store zal openen. Apple zou een akkoord hebben over een pand in de Passage. Daarmee zouden de Ecco schoenenwinkel en een damesmodezaak wijken, maar ook de grote boekhandel Verwijs. Qua plek zit Apple meteen op een toplocatie, want de Passage is vlakbij de Spuistraat. Het pand in de overdekte Haagse winkelstraat is een monument.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Haarlem, Den Haag