abonneren

Apple start tests iPhone 6 met iOS 7

Apple lijkt begonnen te zijn met het testen van de iPhone 6. Mocht dit het geval zijn dan is dat verrassend, omdat het in de lijn der verwachting ligt dat er eerst nog een iPhone 5S uitkomt.

App-ontwikkelaars hebben tegenover The Next Web verklaard dat ze sporen zien van de iPhone 6 en iOS 7. Dat zeggen ze te zien in de log-bestanden van het gebruik van hun apps. Ze kunnen daarin zien met welk toestel en besturingssysteem mensen hun apps gebruiken.

Eerder hebben mensen al eens gedaan alsof er een nieuw apparaat op komst was, door te rommelen met de informatie die naar de ontwikkelaars verstuurd wordt. Deze keer is echter duidelijk waar de toestellen en besturingssystemen gebruikt zijn, namelijk in het hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Daarmee is het onwaarschijnlijk dat het hier om nepperij gaat.

Het ip-adres komt volgens The Next Web namelijk vanaf de campus van Apple in Cupertino. Dat suggereert dat leden van het software-ontwikkelaarsteam en het app-team de compatibiliteit aan het testen zijn van de nieuwe iPhone met bekende en populaire apps uit de App Store.

iPhone 6?

Eén ontwikkelaar liet The Next Web zien dat Apple hardware aan het testen is die geïdentificeerd wordt als ‘iPhone 6,1'. Dit toestel draait op iOS 7 volgens de logbestanden. De huidige iPhone wordt weergegeven als ‘iPhone 5,1’ of iPhone 5,2’.

Volgens bronnen van The Next Web is Apple tegen het einde van 2012 begonnen aan de ontwikkeling van iOS 7. De functies die in het nieuwe besturingssysteem komen zouden eerdaags definitief vastgesteld worden. Verwacht wordt dat iOS 7 half 2013 gelanceerd wordt. In juni is het WWDC-evenement in San Francisco, waar in het verleden vaak belangrijke Apple-introducties werden gedaan. 

Het zou erg verrassend zijn als er niet eerst een iPhone 5S komt. De code 'iPhone 6,1' lijkt dat echter wel te suggereren. Toch is dat waarschijnlijk wat te voorbarig. Via dit soort codes valt niet met zekerheid te zeggen dat het niet alsnog om een iPhone gaat die uitgebracht wordt onder de naam 5S.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Ios 7

Nieuws headlines

Laatste reactie