abonneren

Apple start met verkoop iPhone 5s en iPhone 5c

Vanaf vandaag zijn in Nederland de iPhone 5s en iPhone 5c te koop, de nieuwste smartphones van computerfabrikant Apple. Om 08.00 uur ’s ochtends opende de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam zijn deuren om de ruim tweehonderd klanten te ontvangen. Sommigen van hen wachtten al twee dagen lang voor de winkel.

De eerste wachtenden verzamelden zich afgelopen woensdagmiddag al voor de winkel en tot kort voor de opening van de Apple Store stonden honderden Applefans voor de deuren van de Amsterdamse winkel te wachten. De mensen die voor de deur hebben gewacht, zijn vrijwel zeker van een iPhone naar keuze. Verwacht wordt dat het gouden model van de iPhone 5s als eerste wordt uitverkocht. Uit videobeelden blijkt de enthousiaste ontvangst van de eerste iPhone-kopers:

De twee nieuwe iPhones zijn al sinds 20 september te koop in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en een aantal andere landen. Daarom kochten sommige Applefans hun nieuwe toestel al eerder, omdat toen nog niet bekend was wanneer de telefoons naar Nederland en België zouden komen.

Gelukkig hoeven we voor de nieuwe iPhones geen tienduizenden euro's te betalen. De iPhone 5c gaat namelijk voor minimaal 599 euro over de toonbank. Hiervoor krijg je het 16 GB model en voor honderd euro extra wordt het 32 GB model verkocht. De iPhone 5s is iets duurder: deze begint vanaf 699 euro (16 GB) en wordt ook met 32 GB (799 euro) en 64 GB (899 euro) opslagruimte geleverd.

De telefoons zijn ook te koop via Apple’s online Apple Store en via diverse telecomproviders, maar de beschikbare toestellen zijn in eerste instantie voor mensen die vooruitbesteld hebben. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Iphone 5c, Iphone 5s

Laatste reactie