abonneren

Apple-software heeft meeste lekken

Volgens een rapport van een Deens beveiligingsbedrijf heeft Apple-software in vergelijking met andere leveranciers de meeste veiligheidslekken. Dit in tegenstelling tot de reputatie die door vele Apple-aanhangers zorgvuldig wordt gekoesterd.Apple voert de ranglijst aan, boven Oracle dat sinds 2005 de meeste gaten in zijn software had.
Hierbij zijn ook de lekken in Suns Java producten meegeteld. Microsoft staat in de top tien op de derde plaats. Daarna volgen (4) HP, (5) Adobe, (6) IBM, (7) VMware, (8) Cisco, (9) Google en (10) Mozilla.

Deze bedrijven zijn goed voor 38% van alle veiligheidslekken in software die in 2009 zijn gevonden. De zeven bedrijven die zowel in 2005 als in 2010 in deze lijst stonden zijn er niet in geslaagd het aantal in hun software gevonden lekken te verminderen. Sterker nog, het aantal lekken is gestegen naar 136 tot wel 440 procent van het aantal in 2005, aldus het rapport van Secunia.

Bron: TGdaily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord