}
abonneren

Apple presenteert iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd. De voor- en achterkant van het toestel is van glas.

Kleuren

De iPhone 8 is verkrijgbaar in zilver, space grijs en een nieuwe gouden kleur. Het volledig glazen ontwerp is versterkt met stevig aluminium. Ook is de buitenste laag 50% sterker dan oudere modellen.

De twee speakers op de iPhone 8 zijn verbeterd, waardoor er een betere basweergave is. Net als het model van vorig jaar is de iPhone 8 stof- en waterbestendig.

Processor

De iPhone 8 krijgt als eerste de nieuwste A11 Bionic-chip. Dit is de nieuwste processor van Apple en is 25% sneller dan de A10 - de processor van de vorige generatie iPhones. De nieuwe GPU is speciaal ontworpen voor 3D-games die ontworpen zijn met ontwikkelaarstool Metal 2. Hierdoor wordt het mogelijk om high-end games op de iPhone te spelen.

Camera

De iPhone 8 heeft nog steeds één 12MP-camera. De iPhone 8 Plus heeft twee 12MP-camera's met f1.8 en f2.8. Naast de Portret-functie die we al kenden van de iPhone 7 Plus, wordt het ook mogelijk om Portrait-lightning te selecteren. Hiermee kun je de lichtbalans bepalen om geweldige portretten te maken - het is zelfs mogelijk om achteraf de lichtbalans aan te passen.

Ook op het gebied van video breekt de iPhone nieuwe records. Het wordt mogelijk om 1080p op te nemen met 240 frames per seconde.

Augmented reality

Met de iPhone 8 zet Apple hoog in op augmented reality. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om real-time een sterrenkaart op de hemel te projecteren via het scherm van je iPhone. Ook kunnen spelers samen spelen op een digitaal speelveld.

Draadloos opladen

De iPhone 8 is de eerste iPhone die je draadloos kunt opladen. Hiervoor maakt Apple gebruik van Qi, een standaard voor draadloos opladen die al in veel producten is verwerkt. Ook wordt het mogelijk om de iPhone sneller op te laden, zoals al eerder mogelijk was met de iPad Pro.

Opslag en prijzen

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus zijn verkrijgbaar in twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB. De iPhone 8 is verkrijgbaar vanaf 699 dollar, de Plus-variant vanaf 799 dollar. Vanaf 22 september zijn de nieuwe iPhone beschikbaar.

Enkele dagen eerder, op 19 september, is iOS 11 officieel beschikbaar voor iPhone en iPad.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI