abonneren

Apple patent voor software om sms-jes te censureren

Apple heeft een patent verworven die de gebruiker in staat stelt om bepaalde tekst in sms-jes te censureren. Met het patent stelt Apple de gebruiker in staat om bepaalde woorden te censureren of regels voor tekst op te stellen.
Als voorbeeld noemt Apple dat ouders die hun kind Spaans leren, kunnen ‘dwingen' om minstens een bepaald aantal woorden in het Spaans in een sms-je te verwerken.

Apple geeft aan dat het momenteel niet mogelijk is om tekstberichten ‘geschikt' te maken voor de gebruiker en wil het mogelijk maken dat teksten kunnen worden aangepast aan bijvoorbeeld iemands leeftijd of iemands opleidingsniveau.

Critici zien hierin echter een middel voor ouders om het zogenaamde ‘sexting' van hun kinderen tegen te gaan. ‘Texting' is de Engelse benaming voor sms-en en ‘Sexting' verwijst naar seksueel getinte sms-jes. Of jongeren zich hierdoor laten tegenhouden is natuurlijk maar de vraag, aangezien ze creatief genoeg zullen zijn om synoniemen te bedenken voor de verboden woorden.

Via: Tech Crunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord