abonneren

Apple past garantiebewijzen aan

Eerder paste Apple zijn garantievoorwaarden aan conform de Nederlandse wetgeving. Het bedrijf bleef echter in gebreke wat betreft de communicatie daarvan naar klanten. Dat wordt nu ook aangepakt… ergens in de verre of nabije toekomst.

 

Apple staat niet bepaald bekend om zijn flexibele houding als het gaat om aanpassingen die van buitenaf opgelegd zijn. Zo is Apple deze week voor de Belgische rechter gedaagd wegens het niet respecteren van de wettelijk geregelde garantievoorwaarden.

De Nederlandse Consumentenbond zit Apple al een tijd lang achter de broek wat betreft eenzelfde soort probleem in Nederland. Apple zwichtte, maar communiceerde de nieuwe en langere garantievoorwaarden vervolgens niet in zijn garantiebewijzen.

 Nu heeft Apple volgens De Consumentenbond laten weten dat de garantiebewijzen gewijzigd worden en dat het bedrijf de nieuwe en betere voorwaarden zal vermelden, meldt Webwereld. De nieuwe informatie zou in het AppleCare Protection Plan komen en ook vermeld worden op het papiertje dat met Apple-producten wordt meegeleverd. Op dit moment staat op die plekken alleen een link naar de Amerikaanse website met daarop de voorwaarden van Apple zelf, die slechts recht geven op één jaar garantie.

Vaagheid troef

De termijn waarop Apple de garantiebewijzen aanpast en daarmee de communicatie naar de consument verbetert, heeft Apple niet bekend gemaakt. Ook is niet bekend wat er gecommuniceerd gaat worden.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond heeft gemengde gevoelens: "Op zichzelf is het positief dat Apple de noodzaak inziet de voorwaarden aan te passen, maar omdat ze dat geheel eenzijdig doen, is het nog maar de vraag of de nieuwe voorwaarden de verhouding tussen de garantie van Apple en de Nederlandse wet correct weergeven."

 

Bron: Webwereld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: garantie, Applecare, Garantievoorwaarden, garantiebewijs