Apple neemt Loewe over voor iPanel?

Volgens AppleInsider is Apple in gesprek met de Duitse tv-fabrikant Loewe. Apple zou bereid zijn bijna € 90 miljoen neer te leggen om de fabrikant over te nemen. De overname van Loewe zou de basis moeten vormen van een Apple hdtv, oftewel de 'iPanel '.

AppleInsider berichtte zondagochtend over het nieuws van een mogelijke overname. Apple zou een bod van € 87,3 miljoen gedaan hebben. Dat het Amerikaanse Apple kiest voor het Duitse Loewe is niet vreemd: Loewe staat net als Apple bekend om zijn minimalistische vormgeving. Later op de zondag liet een woordvoerder van Loewe weten aan de Duitse pers dat er geen concrete overnameplannen waren, wat overigens niet uitsluit dat er onderhandeld wordt. Volgens AppleInsider verloopt het aanbod van Apple op 18 mei, dus dan zal duidelijk worden of er een overeenstemming bereikt is.

Aandelenkoers Loewe stijgt

De overnamegeruchten zijn in ieder geval positief voor het aandeel Loewe, dat deze ochtend een sprong van maar liefst 25 procent maakte. De marktwaarde van de tv-fabrikant sprong hierdoor van € 59 miljoen naar € 77 miljoen. Over het afgelopen boekjaar behaalde Loewe een omzet van € 274 miljoen, goed voor een verlies van € 10,5 miljoen. De grootste aandeelhouder van Loewe is het Japanse Sharp, dat een aandeel van zo'n 30 procent in de tv-fabrikant heeft. Interessant detail: Sharp is één van de belangrijkere leveranciers van Apple-componenten, dankzij een joint venture met Foxconn. En laat nu net Foxconn eind vorige week bevestigd hebben dat Apple met een eigen tv op de markt gaat komen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: ipanel, loewe