abonneren

Apple over op 32 nm voor iPad 2

Apple is in alle stilte overgegaan op 32nm voor de A5-processor in de iPad 2 en Apple TV. Voorheen gebruikte Samsung 45nm. Door gebruik te maken van 32nm kunnen er veel meer processors op één wafer.

Uiteraard geldt: hoe meer processors er op één wafer passen, hoe beter. Immers: het is dan goedkoper om te produceren. Al zullen consumenten dat niet direct merken.

Opvallend genoeg gebruikt Apple nog steeds 45nm bij de nieuwere iPad (de iPad 3). Dat zegt veel over de houding van Apple ten opzichte van het nieuwe procedé: eerst maar even uitproberen op de 'minder belangrijke producten'. Al is de iPad 2 en Apple TV zeker niet onbelangrijk. Wellicht dat de A5 minder complex is. 

Prettig aan het nieuwe procedé is dat de iPad 2 en Apple TV een stuk zuiniger worden. Bij de nieuwe iPad zal dat verschil nog groter kunnen zijn, omdat de nieuwe A5 met krachtigere gpu groter en complexer is dan de A5. Hoe groot het verschil is met de 45nm-versie van de A5, is niet duidelijk. Ook niet hoeveel langer de accu het vol kan houden.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord