'Apple ontwikkelt een smartwatch'

Apple zou volgens bronnen van een Chinese website in 2013 met een smartwatch komen. Het apparaat zou werken met Bluetooth 4.0 om met andere apparaten te communiceren.

Een Chinese gadgetnieuws-website heeft informatie die erop zou duiden dat Apple bezig is om een smartwatch, ofwel slim horloge, te ontwikkelen samen met Intel. Deze iWatch zou met andere Apple-apparaten kunnen verbinden via Bluetooth. Het horloge zou een 1,5 inch PMOLED scherm hebben.

Dit klinkt wellicht idioter dan het is. Sony heeft al een smartwatch op de markt gezet met Android. Apple zelf had met de iPod Nano al een apparaat in handen dat makkelijk als horloge te gebruiken is met een passend polsbandje. Deze heeft echter geen Bluetooth-mogelijkheden en dat zou voor gebruikers wellicht wenselijk kunnen zijn.

Volgens de bron zou Apple het horloge al in 2013 op de markt brengen. Op zich is er een markt voor slimme horloges, aangezien Pebble en MetaWatch een succes zijn gebleken. Hoe groot die markt is, dat valt nog te bezien. Of Apple zich werkelijk op een dergelijke markt durft te begeven is natuurlijk afwachten.

Apple heeft er wel een handje van om onpopulaire apparaten populair te maken en op een kleine markt een enorme vraag te creëren. Een goed voorbeeld daarvan is de tablet-markt. Met het energiezuinige Bluetooth 4.0 zou de tijd volgens Apple rijp kunnen zijn voor een smartwatch.

Bron: Mobile Geeks

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: slim horloge, iwatch, buetooth 4.0