Apple onthult "per ongeluk" nieuwe iPads

Apple heeft per ongeluk verklapt hoe de iPad Air 2 en iPad Mini 3 eruit komen te zien. De nieuwe tablets worden pas morgen officieel onthuld, maar inmiddels weten we al alles van Apples nieuwe speeltjes.

Apple zette de handleidingen voor de apparaten per ongeluk in zijn eigen iBooks-app, waar ze door oplettende fans snel vandaan werden geplukt.

Weinig spannends

Er zijn weinig spannende veranderingen in de nieuwe iPads. De grootste is dat beide apparaten een TouchID-vingerafdrukscanner krijgen. Die zaten ook al in de iPhone 5S en de iPhone 6 en 6 Plus. Met de TouchID-scanner kun je je tablet ontgrendelen met je vingerafdruk. Bovendien kun je op die manier apps kopen, en kunnen andere apps gebruik maken van de scanner om te ontgrendelen.

Naast de TouchID-scanner zit er ook burst-mode in de iPad Air 2 (maar niet in de Mini 3). Daarmee kunnen gebruikers snel foto's achter elkaar maken, net als dat ook al kon op de iPhone 5S.

Per ongeluk?

Buiten dat is er uit de afbeelding niet veel nieuws te halen, wat critici doet twijfelen aan of de fout wel echt "per ongeluk" werd gemaakt. Woensdagavond presenteerde Google namelijk ook zijn nieuwe Nexus-tablet, die qua prijs en specificatie de concurrentie aangaat met de iPad. Het is daarom wel erg toevallig dat uitgerekend Apple, dat normaal gesproken een gesloten boek is en niets laat uitlekken, nu iets "per abuis" op internet laat verschijnen.

Presentatie

Donderdagavond worden tijdens een Apple-evenement de nieuwe tablets van het bedrijf gepresenteerd. Ook wordt verwacht dat er nieuwe iMacs en een nieuwe Macbook Air worden gepresenteerd. Hou PCMweb woensdagavond dus in de gaten, want dan weten we meer over de nieuwe iPad.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten