Apple: omzet blijft stijgen

Apple heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald dan verwacht. De omzet van 39,2 miljard dollar was de hoogste voor dit kwartaal en de op een na hoogste ooit. De spectaculaire omzet wordt toegeschreven aan den het succes van de iPad en de iPhone.

In het afgelopen kwartaal werden er 35,1 miljoen iPhones en 11,8 miljoen iPads verkocht. Ook zijn er 4 miljoen Mac’s verkocht en 7,7 miljoen iPods.

In tegenstelling tot de verwachtingen van sommige analisten dat Apple nu wel over zijn hoogtepunt heen zou zijn, is dat zeker niet het geval en groeit het bedrijf gewoon door. Apple behaalde een winst van 11,6 miljard dollar, tegen 6 miljard dollar een jaar geleden. Voor het lopende kwartaal verwacht Apple een omzet van 34 miljard dollar.

Apple CEO Tim Cook is uiteraard blij met deze resultaten en zei dat Apple dit jaar nog meer innovatieve typische Apple-producten zal uitbrengen. De aandelen koers steeg na het bekend worden van deze kwartaalresultaten. De koers was eerder gedaald als gevolg van de de verwachte terugloop van de verkoop. Daar blijkt Apple weinig last van te hebben. Apple heeft nog steeds de hoogste beurswaarde van ongeveer 533 miljard dollar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: resultaten