Apple negeert nfc en kiest voor eigen standaard

Apple negeert de opkomende NFC-technologie compleet en gaat voor een eigen alternatief, gebaseerd op Bluetooth Low Energy (BLE).

Steeds meer smartphones worden uitgerust met een nfc-chip, steeds meer banken sluiten zich aan bij initiatieven om mobiel betalen via nfc mogelijk te maken. Zo niet Apple, dat nfc weigert te adopteren en kiest voor een eigen standaard op basis van bluetooth. Daarmee is een einde gekomen aan de vraag wanneer Apple zijn iPhones met nfc gaat uitrusten.

Apple noemt zijn eigen techniek iBeacons. Hoe de techniek precies werkt is niet bekend, wel verklapt Apple dat de techniek gebaseerd is op Bluetooth Low Energy (BLE). Deze bluetooth techniek kan onder meer gebruikt worden voor locatiebepaling, ook binnenshuis. Apple zal spoedig meer details over iBeacons vrijgeven.

Recentelijk introduceerde PayPal een terminal voor winkels onder de naam Beacon. Deze terminal is tevens gebaseerd op Bluetooth Low Energy; helemaal toevallig lijkt de naam dus niet. Heb je de PayPal-app op je smartphone dan kun je in winkels met Beacon inchecken, aanbiedingen ontvangen en afrekenen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten