abonneren

Apple Museum Nederland verkast naar museumdorp Orvelte

Apple Museum Nederland ging wegens problemen met huisvesting niet volgens de planning open op 16 maart. Nu is er echter een nieuwe expositieruimte gevonden op een wel heel unieke locatie voor een Apple-museum.

 

Drie maanden geleden werd bekend dat een stichting bezig was met het proefdraaien van een museum vol Apple-spullen in het plaatsje Ureterp. Het Apple Museum Nederland zou een aantal keer open zijn voor het publiek, alvorens het officieel geopend zou worden op 16 maart 2013. Die opening werd uitgesteld, omdat de locatie niet bleek opgewassen tegen de grote belangstelling voor het museum. De enorme hoeveelheid apparatuur die ter beschikking werd gesteld aan het museum zorgden ervoor dat de ruimte van 100 m2 in Ureterp niet toereikend meer was. Ook was de ruimte niet toegankelijk voor rolstoelen en was deze in het weekend niet altijd te gebruiken.

Unieke locatie: Orvelte

Het Apple-museum heeft nu laten weten dat een zorgboerderij in het Drentse museumdorp Orvelte een expositieruimte van 130 m2 ter beschikking heeft gesteld om de oude Apple-klassiekers tentoon te stelen. Orvelte ligt op ongeveer twintig kilometer van Emmen en er wonen 230 mensen. In het dorp wordt geleefd zoals in vroeger tijden. Zo is er een smid, een glasblazer, een klompenmaker, een Oudhollandse snoepwinkel en straks dus ook een Apple-museum.

Het Apple Museum Nederland exposeert klassieke hardware, software en ook documentatie van Apple. De collectie wordt op het moment stukje bij beetje overgebracht naar de nieuwe expositieruimte. Het idee is om na Pasen zo snel mogelijk de deuren te openen, maar er is nog geen datum bekend waarop het Apple Museum Nederland echt opengaat.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Apple Museum Nederland

Nieuws headlines

Laatste reactie