abonneren

Apple Museum Nederland opent deuren

Nederland krijgt een Apple-museum. Het museum is opgezet door een groep vrijwilligers die zich hebben verenigd in een stichting. De deuren openen op 22 december voor het eerst.

Een groep Apple-fans hebben in Ureterp (Friesland, bij Drachten) het Apple Museum Nederland opgezet. De vrijwilligers hebben zich verenigd in een stichting en van daaruit een museum ingericht.

Het museum opent zaterdag 22 december voor het eerst de deuren. Iedereen is welkom op de eerste dag, ondanks het feit dat vrienden van het museum en donateurs ook speciaal verwelkomd worden. Na zaterdag is het museum ook op 29 december en 5 januari 2013 geopend tussen 10.00 en 16.00. De officiële opening vindt pas op 16 maart 2013 plaats. Het Apple Museum Nederland is gevestigd boven het bedrijf MediaPower op het adres De Gilden 14. De toegang is geheel gratis.

De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers, sponsoren en donateurs. Verder is het museum nog op zoek naar klassieke Apple-producten zoals software en hardware. Donateurs betalen 25 euro per jaar. Men kan als donateur ook bij de initiators van het museum terecht voor vragen met betrekking tot het weer aan de praat krijgen van klassieke Apple hardware.

Waar de collectie van het museum uit bestaat wordt niet duidelijk op de website van het museum. Apple zelf heeft overigens niets van doen met het museum.

Bron: One More Thing 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Apple Museum Nederland

Laatste reactie