abonneren

Apple mogelijk bezig met iPad 128GB

Apple is mogelijk bezig met de voorbereidingen van een nieuw model iPad. Deze valt binnen de huidige vierde generatie iPads met retinascherm, en zou een opslagcapaciteit krijgen van 128 gigabyte.

Informatie over de prijs van de iPad 128GB is nog niet bekend, meldt 9to5Mac. De iPad 128GB is geen nieuw ontwerp van Apple, maar een toevoeging in de bestaande vierde generatie producten. De iPad 128GB biedt de keuze tussen wifi of wifi + 3G/4G en zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart en wit. Onderwijsinstellingen kunnen een pakketdeal krijgen voor 10 stuks tegelijk.

Aanwijzingen 128GB model
De geruchten over een 128GB model kwamen in een stroomversnelling terecht doordat ontwikkelaars in de code van iOS 6.1 aanwijzingen vonden voor 128GB iOS apparaten. De nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem wordt binnenkort verwacht. De aanwijzingen worden nog eens bevestigd door de recentelijke 128GB verwijzingen in iTunes 11. Deze geruchten zijn overigens nog niet door Apple bevestigd.

Volgens 9to5Mac is het mogelijk dat Apple een vierde generatie iPad toevoegt die speciaal is gericht op overheidsinstellingen, retailers of voor ander intern gebruik. Dit zou Apple ook al eerder hebben gedaan met andere producten. Ook bestaat er nog de mogelijkheid dat het een andere feature is dan de 128GB opslag, maar dit wordt niet waarschijnlijk geacht omdat de huidige eigenschappen van de iPad niet direct om een update vragen.

Nieuwe iPad in oktober
Een volledig nieuw ontwerp van de iPad wordt in de herfst van dit jaar verwacht en is in het geruchtencircuit bekend onder de codenaam J72. Deze vijfde generatie iPad zou elementen van het ontwerp van de iPad mini overnemen. Ook zou Apple rond die tijd met een retina-versie van de iPad mini (codenaam J85) moeten komen. Voor de rest zou het ontwerp van de iPad mini niet worden aangepast.

Nieuwe iPhones
Apple heeft het druk. Aanstaande juli zal mogelijk de nieuwe iPhone 5S (codenamen N51 en N53) worden uitgebracht. Deze zou een snellere processor, een 13 megapixel camera van Sony en een verbeterde led-flitser krijgen. Het ontwerp van deze smartphone zou identiek zijn aan de huidige iPhone 5. Andere geruchten spreken over een nieuwe iPhone met een vingerafdrukscanner. De vingerafdruktechnologie komt van Authentec, dat Apple de afgelopen zomer heeft overgenomen. Voor de opkomende markten zou Apple nog een goedkope plastic iPhone in petto hebben.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie