abonneren

Apple moet Samsung opnieuw excuses maken

De rechtbank heeft opnieuw excuses geƫist van Apple richting Samsung, nadat het bedrijf een wat cynische rectificatie had geplaatst.

Na een verloren rechtszaak tegen Samsung wegens patentinbreuk, moest Apple zich van de rechtbank openlijk excuseren. Er werd een rectificatie geplaatst op de website en ook in enkele Britse kranten moest Apple vertellen dat de Galaxy Tab van Samsung niet op de iPad lijkt. 

Apple zette in de rectificatieinderdaad dat het de rechtszaak had verloren en dat er dus bepaald was dat er geen patentinbreuk was gepleegd door Samsung. De rechtbank struikelt echter over het feit dat Apple ook een deel van de uitspraak aanhaalt waarin staat de de iPad cooler is dan de Galaxy Tab van Samsung en dat deze laatste daardoor toch niet echt op de iPad lijkt, ondanks dat dit op het eerste gezicht wel zo is.

Daarnaast zegt Apple in de rectificatie dat er in veel andere landen in vergelijkbare rechtszaken door rechtbanken bepaald werd dat de Galaxy Tab wel degelijk te veel op de iPad lijkt.

De rechter pikt dit niet en heeft nu bepaald dat Apple 48 uur de tijd krijgt om een nieuwe rectificatie op te stellen. Deze moet bovendien tot 14 december op de Britse thuispagina van Apple blijven staan, terwijl in de eerste uitspraak een link in de footer naar de excuses voldoende was.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: