abonneren

Apple Macbooks met Ivy bridge

Op hardware gebied kondigde Apple op de WWDC een aantal nieuwe notebooks aan. Nu allemaal met de derde generatie Intel Core i-processoren. Meest bijzonder is de nieuwe generatie Macbook Pro met retina-scherm.

Apple vernieuwt zowel de huidige series Macbook Pro als de Macbook Air met de nieuwste processortechnologie van Intel: de derde generatie Core i-processoren ook wel Ivy Bridge genoemd. Naast de snellere processoren krijgen de MacBooks snellere grafische processoren van Nvidia, snellere ssd-schijven en usb 3.0. Ook wordt de Thunderbolt-aansluiting nu voorzien van een adapter waarmee gigabit-ethernet en firewire 800 aansluitingen beschikbaar komen. De usb-poorten zijn zowel voor usb 2.0 als usb 3.0 geschikt. De prijzen van de nieuwe Macbooks Pro en Air bijven vrijwel gelijk.

Nieuwe generatie Macbook Pro met retina scherm

Apple toont op de WWDC een eerste exemplaar van een nieuwe generatie Macbook Pro. Dit 15-inch notebook is maar 18 mm dik en bevat de snelste mobiele quadcore Core i 7 processor van Intel. Hij weegt maar 2 kg. Om het notebook dunner te krijgen is de optische drive weggelaten. Hoewel dun en licht voldoet de nieuwe generatie Macbook Pro niet aan de eisen die Intel stelt aan ultrabooks. Waarschijnlijk zal dit de potentiele Macbook kopers koud laten.

Retina display

Bijzonder is het retina-display. Een hoogstaand helder IPS-scherm met een extreem hoge resolutie van 220 pixels per inch. Het scherm heeft zo 2880 x 1800 pixels. Goed voor extreme detailweergave van foto’s en video. De Macbook Pro met retina-scherm is per direct te koop. Een Nvidia GeForce GT 650M is verantwoordelijk voor de beeldweergave.
De goedkoopste versie met een 2,3 GHz Core i7-processor, 8 GB geheugen en 256 GB ssd kost € 2279.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: macboook pro, Macbook Air

Nieuws headlines

Laatste reactie