abonneren

Apple maakt supersterk display van saffierglas

Het moment dat iedere iPhone-gebruiker tot op heden vreest en dat bijna onontkoombaar lijkt: dat je iPhone die uit je handen glipt en in slow motion op de grond lijkt te vallen. Even heb je nog de hoop dat het goed komt, maar niet lang daarna word je uit de droom geholpen en barst het scherm in duizend stukjes uiteen.

Daar wil Apple verandering in gaan brengen. Want hoewel Gorilla Glass een van de sterkste materialen ter wereld is, is het niet bestand tegen het dagelijks gebruik van de gemiddelde telefoonbezitter. Voor het scherm van de iPhone 6 wil Apple dan ook overstappen op saffierglas, als we Apple Balla moeten geloven.

Hardheid

Puur saffierglas krijgt een 9 op de hardheidschaal van Mohs – een schaal die de hardheid van mineralen aangeeft. De schermen van de telefoon zullen niet van puur saffierglas zijn, maar het is alsnog het sterkste materiaal dat tot nu toe bij het produceren van mobiele telefoons wordt gebruikt.

Schuurpapier

In recente tests die door verschillende YouTube gebruikers met het scherm werden gedaan, is bijna elk object dat je kunt verzinnen en waarmee je krassen kunt maken gebruikt. Zonder succes. Een gebruiker ging zelfs aan de slag met schuurpapier, wat slechts een paar kleine krasjes op het scherm achterliet. De iPhone 5 onderging dezelfde behandeling en kwam er een stuk bekaaider vanaf. 

Miljoenen schermen

Volgens geruchten heeft Apple dit jaar miljoenen schermen van saffierglas laten maken. De iPhone 6 komt eraan, maar hoe die er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Het is in ieder geval zeker dat de competitie er hard aan moet gaan werken om de duurzaamheid van de telefoon te overtreffen. 

Lees ook: 

Meld je aan als tester voor OS X Yosemite Beta
Deze apps moet je hebben voor de perfecte vakantie
Gezocht: ontwikkelaar Nederlandstalige versie Siri

Bron: Afbeelding: Ciccare design

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Telefoon, saffierglas, hardheid, Gebruik, schuurpapier, mohs, Gorilla Glass, mineralen, Krassen