Apple maakt streamen van muziek op iDisk mogelijk

Apple zet een voorzichtige eerste stap richting een iTunes-in-de-cloud. Sinds kort blijkt het mogelijk om muziekbestanden die opgeslagen zijn met iDisk naar Apple-apparaten te streamen.Even voor de duidelijkheid: iDisk is de opslagdienst die deel uitmaakt van Apple's MobileMe-pakket. Dit is helaas niet gratis, maar kost € 79 per jaar.
Waarom Apple ineens besloten heeft streaming muziek vanaf iDisk in te schakelen blijft gissen, maar het zou wel eens bedoeld kunnen zijn om platenlabels onder druk te zetten. Volgens geruchten zouden platenlabels namelijk de grootste horde vormen voor een streaming iTunes-dienst. Zij willen namelijk niet dat een nummer eenmalig aangeschaft wordt en vervolgens naar meerdere apparaten gestreamed kan worden. In plaats daarvan eisen de labels dat ze betaald worden voor elk los apparaat waar het nummer naartoe wordt gestreamed.

Muziekbestanden die in mp3- of aac-formaat zijn opgeslagen op iDisk, kunnen worden gestreamed naar de iPhone, iPod touch en iPad. De iDisk-applicatie draait hierbij vrolijk op de achtergrond, zodat je door kunt gaan met je bezigheden. Overigens moet wel gezegd worden dat iDisk-streaming niet de meest handige oplossing is. Zo biedt de applicatie geen ondersteuning aan playlists en dergelijken. Wat dat betreft is Spotify een betere keuze.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags: