Apple laat klanten voortaan met iDeal betalen in online Apple Store

Om de nieuwe iPhone 5s of 5c te kopen via de online Apple Store heb je geen creditcard meer nodig. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om aankopen in Apple’s online webwinkel af te rekenen met iDeal.

Het is nu niet langer alleen mogelijk om met een creditcard of bankoverschrijving te betalen in Apple’s online winkel. Opvallend genoeg zijn twee grote banken, ABN AMRO en Rabobank, nog niet beschikbaar. De mogelijkheid om met iDeal te betalen werd gisteravond aan de online Apple Store toegevoegd. De website was een tijdje onbereikbaar en in die tijd heeft Apple de functie toegevoegd.

De banken die op dit moment worden ondersteund zijn ING, ASN Bank, SNS Bank, Regio Bank, Friesland Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Het is nog niet mogelijk om via de App Store met iDeal te betalen. ABN en Rabobank ontbreken om onduidelijke redenen.

De nieuwe betaalmogelijkheid maakt het voor Nederlanders een stuk gemakkelijker om producten aan te schaffen in Apple’s webwinkel. Het aanbieden van iDeal wordt voor buitenlandse bedrijven steeds gemakkelijker, omdat deze betaaloptie in Nederland veruit de populairste is.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: ideal