abonneren

Apple kwartaalcijfers: 17 miljoen iPads

Dat Apple het goed doet, is alom bekend. Dit blijkt ook uit de cijfers van het afgelopen kwartaal die een groeiende omzet tonen. Toch zijn de resultaten lager dan door de analisten is voorspeld.

De omzet groeide in het tweede kwartaal naar 35 miljard dollar. Vorig jaar was dat nog 28,6 miljard. De winst groeide naar 8,8 miljard, vergeleken met 7,4 miljard vorig jaar. Helemaal niet slecht zou je zeggen.

Er werden in het afgelopen kwartaal (april-juni) 26 miljoen iPhones en 17 miljoen iPads verkocht, respectievelijk 28 % en 84 % meer dan in het tweede kwartaal vorig jaar. Apple verkocht bovendien 4 miljoen Macs, ook 2 % meer dan vorig jaar. Alleen de verkoop van iPods daalde met 10 % naar 6,8 miljoen stuks.

Voor de iPhone waren de verwachtingen hoger, maar met een nieuwe iPhone op komst is een lagere belangstelling te verwachten. De aandeelhouders hoeven niet ontevreden te zijn. Zij krijgen een dividend van $ 2,65 per aandeel uitgekeerd.
Gelijk met deze kwartaalcijfers maakte Apple bekend dat de nieuwe versie van Mac OS X Mountain Lion vanaf vandaag beschikbaar is. Mountain Lion is te koop in de App Store voor Mac voor € 16.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Resultaten

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord